Kombochai - dárkové balení
Výborná zdravá kombucha v krásném dárkovém balení.
Balení obsahuje 4 lahve o objemu 330 ml.
Kategorie: | Kombucha |
---|
Darujte svému blízkému dárek, který potěší a zároveň prospěje tělu.
Naše dárkové balení obsahuje všechny Kombochai příchutě.
Macho:
Složení: Fermentovaný čajový výluh 90 % (filtrovaná pitná voda, yerba mate BIO, třtinový cukr, symbiotická kultura bakterií a kvasinek), ovocná šťáva 10 % (borůvky, maca), oxid uhličitý.
Výživové údaje na 100 ml: Energetická hodnota 111 kJ / 26 kcal; Tuky 0 g; z toho nasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy 5,7 g; z toho cukry 5,7 g; Bílkoviny 0 g; Sůl 0 g.
Vital:
Složení: Fermentovaný čajový výluh 90 % (filtrovaná pitná voda, yerba mate BIO, třtinový cukr, symbiotická kultura bakterií a kvasinek), ovocná šťáva 10 % (jahody, máta, shiitake), oxid uhličitý.
Výživové údaje na 100 ml: Energetická hodnota 102 kJ / 24 kcal; Tuky 0 g; z toho nasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy 5,5 g; z toho cukry 5,5 g; Bílkoviny 0 g; Sůl 0 g.
Yule:
Složení: Fermentovaný čajový výluh 80 % (filtrovaná pitná voda, yerba mate BIO, třtinový cukr, symbiotická kultura bakterií a kvasinek), ovocná šťáva 20 % (jablko, skořice), oxid uhličitý.
Výživové údaje na 100 ml: Energetická hodnota 143 kJ / 34 kcal; Tuky 0 g; z toho nasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy 7,9 g; z toho cukry 7,9 g; Bílkoviny 0 g; Sůl 0 g.
Zen:
Složení: Fermentovaný čajový výluh 90 % (filtrovaná pitná voda, yerba mate BIO, třtinový cukr, symbiotická kultura bakterií a kvasinek), ovocná šťáva 10 % (ananas, zázvor, kurkuma), oxid uhličitý.
Výživové údaje na 100 ml: Energetická hodnota 111 kJ / 26 kcal; Tuky 0 g; z toho nasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy 5,7 g; z toho cukry 5,7 g; Bílkoviny 0 g; Sůl 0 g.
Co je vlastně kombucha?
Kombucha je fermentovaný čaj, který díky fermentaci obsahuje velké množství probiotik, antioxidantů, organických kyselin a dalších látek, které mají pozitivní vliv na zdraví. Obsahuje také spoustu vitamínů, do naší kombuche přidáváme adaptogeny, jež zvyšují celkovou odolnost organismu a ještě posilují pozitivní vliv celého nápoje.
Fermentace
Fermentace je klíčovým procesem při výrobě kombuchy, dodá ji jedinečné vlastnosti a zdravotní benefity. Díky fermentaci se z čaje stane osvěžující a zdravý nápoj. Základem je symbiotická kultura bakterií a kvasinek (SCOBY), která se živí cukrem. Během tohoto procesu se cukr přeměňuje na kyseliny, oxid uhličitý a probiotika. Fermentace tedy vytváří prospěšné látky, zlepšuje chuť a snižuje obsah cukru.
Proč pít kombuchu?
- Obsah probiotik: Probiotika zlepšují střevní mikroflóru a podporují trávení.
- Posílení imunity: Antioxidanty a probiotika posilují imunitní systém a chrání tělo před infekcemi.
- Detoxikace: Některé látky v kombuche mohou podporovat procesy detoxikace v těle.
- Energie: Naši kombuchu děláme z Yerba Mate, který přispívá k povzbuzení organismu.
Dávkování:
Doporučujeme pít jednu lahev denně. Kombucha je ideální ráno nalačno, ale skvěle se hodí i na popíjení během dne.
Další informace: Minimální trvanlivost viz uzávěr lahve. Uchovávejte v chladničce při teplotě +2 až +6 °C. Nápoj obsahuje živé kultury, proto jej nevystavujte pokojovým teplotám. Chraňte před mrazem a přímým slunečním světlem. Po otevření spotřebujte do 2 dnů. Sedlina není na závadu. Před užitím promíchejte.
Maximální obsah alkoholu 0,5 %. Nevhodný pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy.